Golden retriever

/

Inga kommentarer

Golden Retriever är en stor hundras som uppföddes som vapenhundar för att hämta skjutna vattenfåglar som ankor och fasaner under jakt- och skjutfester, och fick namnet ”retriever” på grund av deras förmåga att hämta vilt utan att skada det. Golden Retriever har en instinktiv kärlek till vatten och är lätta att träna till grundläggande eller avancerad lydnad.

De är en långpälsad ras med en tät inre päls som ger dem tillräcklig värme utomhus och en yttre päls som stöter bort vatten. Golden Retriever är väl lämpade att bo i förortsmiljöer eller på landet. Även om de behöver mycket daglig motion bör de endast utfodras måttligt för att undvika fetma.

Vilka är egenskaperna hos Golden Retriever?

Golden Retriever är en stor hundras som uppföddes som vapenhundar för att hämta skjutna vattenfåglar, t.ex. ankor och fasaner, under jakt- och skjutfester. De har en instinktiv kärlek till vatten och är lätta att träna till grundläggande eller avancerad lydnad. Golden Retrievers är väl lämpade att leva i förorts- eller landsbygdsmiljöer. Även om de behöver gott om daglig motion bör de endast utfodras måttligt för att undvika fetma.

Några andra anmärkningsvärda egenskaper hos Golden Retriever är deras lojalitet, intelligens och lekfullhet.

Lämna en kommentar